Retretin sijoittajahaku jatkuu

Saimaan Taideluola Retretin sijoittajahaku jatkuu edelleen ja täten myös näyttelyalueiden avaaminen on siirtymässä loppukesään, tai pidemmälle tulevaisuuteen.
Luolaston näyttelyalueiden ja Jäätikön arvoitus -näyttelyn sisältöjen valmiusaste on hyvä, mutta siitä huolimatta niissä on edessä vielä viikkojen työtä. Rahoituksen varmistumisesta luolaston näyttelyn avaamiseen tarvitaan tämän hetkisen arvion mukaan ainakin 1,5 kuukautta aikaa. Se tarkoittaa, että avaaminen voisi tapahtua aikaisintaan myöhemmin kesällä.
Koska tarkkaa aikataulua ei pystytä sanomaan, on lipunostaneille asiakkaille avattu mahdollisuus palauttaa jo ostetut näyttelyliput.
– Vaikka kovin kesäsesonki on jäämässä väliin, niin lähtökohtaisesti näyttelyt avataan heti, kun se rahoituksen ja aikataulujen puolesta on mahdollista. Toiminta on kuitenkin suunniteltu ympärivuotiseksi ja matalamman sesongin aikaan näyttelyt luonnollisesti pyörivät kevyemmällä kulurakenteellakin kesään verrattuna, kertovat Retretin pääomistaja Sinikka Mäkelä ja toiminnanjohtaja Jussi Silvennoinen.

Luolaston näyttelyalueet voidaan tehdä valmiiksi ja aloittaa toiminta 1,5 miljoonan rahoituksella. Päätavoitteena on kuitenkin saada koko luolaston saneerauksen viimeistely noin 5 miljoonan pääoma koottua. Retrettiin on tällä hetkellä jo investoitu noin 10 miljoonaa, eli korjaus- ja uudistushankkeen kokonaiskulut ovat kaikkiaan noin 15 miljoonaa.
Hankkeen puitteissa koko luolasto peruskorjataan ja osin uudelleen rakennetaan, jotta tilat täyttävät tämän päivän määräykset ja talotekniikkaan saadaan tehokuutta ja taloudellisuutta pitkälle tulevaisuuteen. Liiketoiminnallista konseptia on laajennettu ja uudistettu vanhaan taidekeskustoimintaan nähden. Retretti luottaa jatkossa kolmeen vahvaan ”syömähampaaseen”: näyttelyihin, tapahtumiin ja ravintolatoimintaan.

Digitaalisen elämys- ja näyttelyalueen valmiusaste on jo 85%. Luolan tapahtuma- ja ravintolatilojen osalta työt ovat vielä varhaisemmassa vaiheessa, mutta esimerkiksi kaikki louhintatyöt tiloihin on kuitenkin tehty. Työn alla on myös mittavan hotelli- ym. uudisrakentamisen mahdollistava kaavauudistus. Kaavaluonnos on määrä jättää kaupungille kesän aikana, viimeisten kesällä tehtävien selvitystöiden jälkeen.

Retretti tekee sijoittajahakua omana työnään, sekä konsulttiyritysten avulla. Perustietoa sijoittamisesta koostetaan Retretin kotisivuille ja yksityiskohtaisemmat tiedot, kuten varsinainen sijoittajamuistio toimitetaan pyydettäessä. Tilojen ja toiminnan esittely järjestyy paikan päälle sopimuksen mukaan.
– Retretti on ainutlaatuinen sijoituskohde kasvavan ja kehittyvän Saimaan sydämessä, Punkaharjun kansallismaisemien äärellä. Retretin taideluolasto on maailman mittakaavassa harvinainen, itse asiassa täysin uniikki areena taiteelle, viihteelle ja muulle kulttuurille – matkailu- ja ravintolaliiketoimintaa unohtamatta.

Lisätietoja:
Sinikka Mäkelä (hallituksen puheenjohtaja), sinikkakelagmail.com, 040 531 4561